Iskusni čuvar mreže
19

Como doveo golmana Reinu: Počeo je karijeru kada je sadašnji trener ekipe imao 12 godina

E. B.
Pepe Reina (Foto: EPA-EFE)
Pepe Reina (Foto: EPA-EFE)
Italijanski prvoligaš Como je objavio veoma zanimljiv transfer. Kako bi pokušali sačuvati prvoligaški status, iz redova Villarreala su doveli iskusnog golmana Pepea Reinu.

Como je prošle sezone zauzeo drugo mjesto u Seriji B i plasirao se u elitni rang italijanskog nogometa, a Reina je već osmo pojačanje za novu sezonu.

Prije njega u Como su stigli Alberto Dossena, Andrea Belotti, Gabriel Strefezza, Matthias Braunöder, Ben Lhassine Kone, Marco Curto i Peter Kovačik.

Gol Coma je prošle sezone branio nekadašnji Dinamov čuvar mreže Adrian Šemper (26), no očito da uprava kluba smatra kako im treba pojačanje na toj poziciji, te su doveli 41-godišnjeg Reinu.

A koliko je nekadašnji golman Barcelone, Liverpoola, Napolija, Bayerna, Milana, Lazija... iskusan dovoljno govori ovaj podatak: Debitovao je u profesionalnom nogometu kada je sadašnji trener Coma imao samo 12 godina.

Naime, Reina je 1999. godine počeo braniti za Barcelonu kada je Cesc Fabregas bio pionir katalonskog kluba, a sada će njih dvojica sarađivati na relaciji igrač-trener.