Pridružio se Fabregasu
22

Como doveo veliko pojačanje, stigao Raphael Varane

D. B.
Como je zvanično potvrdio dolazak četverostrukog osvajača Lige prvaka i Svjetskog prvenstva iz 2018. godine Raphaela Varanea.

Tridesetjednogodišnji Varane je u Como stigao kao slobodan igrač nakon što mu je ugovor s Manchester Unitedom istekao krajem juna.

Nekadašnji defanzivac Real Madrida je potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom produženja saradnje na još 12 mjeseci te će zaigrati za Como u italijanskoj Seriji A u novoj sezoni.

Varane se priključio ekipi u predsezonskom trening kampu u Austriji, gdje su ga dočekali treneri Cesc Fabregas i Osian Roberts, kao i novi saigrači.

"Raphael je poseban igrač, a njegov potpis je dokaz da imamo ambicije u ovom klubu. Osvojio je brojne trofeje i donosi iskustvo iz dvije najbolje lige svijeta. Jedva čekam da radim s njim", izjavio je Fabregas.

Varane je proveo tri godine u Unitedu, a prije toga je 10 godina nastupao za Real s kojim je tri puta osvojio La Ligu, jednom Kup kralja, kao i Ligu prvaka četiri puta. Za reprezentaciju Francuske je upisao 93 nastupa i pet golova, igrao je u dva finala svjetskih prvenstava, a 2018. godine je postao svjetski prvak.