Bivši trener Stare dame
9

Conte: Inter se mora ugledati na Juventus ako želimo titulu, oni su još uvijek najbolji

F. Z.
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Bivši trener Juventusa i legenda ovog kluba, a danas trener milanskog Intera, Antonio Conte rekao je kako se njegova ekipa mora ugledati na Juventus ako želi konkurisati za Scudetto naredne sezone.

Nerrazzurri su osigurali svoje mjesto u Ligi prvaka, ali četiri kola prije kraja prvenstva ekipa sa stadiona Giussepe Meazza ima osam bodova manje od Stare dame i titula će po svemu sudeći ponovo u Torino.

"Mislim da je plasman u Ligu prvaka važan za klub poput Intera. Od početka sezone nalazimo se u samom vrhu tabele. Mislim da klub poput Intera tu uvijek treba da bude. Uspjeli smo se plasirati u Ligu prvaka iako su ostale još četiri utakmice do kraja prvenestva. Moramo biti konstantniji naredne sezone. Cilj je bio da završnica sezone bude manje stresna nego ranije i mislim da smo taj cilj ostvarili", rekao je Conte za Inter TV i dodao:

"Mislim da je liga postala konkurentnija. Liga postaje sve teža i moramo napredovati ako želimo ostvariti ciljeve, a to je prvenstveno plasman u Ligu prvaka, a od naredne sezone i osvajanje Scudetta. Ispravna je stvar da se ugledamo na Juventus koji dominira u Italiji već devet godina. Još uvijek su najbolji. Moramo se ugledati na najbolje ako želimo napredovati, tu nema sumnje", rekao je Conte.