Traži garancije
39

Conte na sastanku s čelnikom Tottenhama: Novi ugovor ili odlazak nakon jedne sezone?

K. H.
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Trener Tottenhama Antonio Conte i direktor londonskog kluba Fabio Paratici sastat će se danas u Torinu gdje će razgovarati o novom ugovoru za italijanskog trenera koji je već napravio sjajan posao u redovima Pijetlova.

Tema će biti, kako navode mediji u Engleskoj i Italiji, budućnost Tottenhama i ljetni prijelazni rok, a ukoliko Conte dobije garanciju da će imati odriješene ruke te da će dobiti dovoljno novca za pojačanja, onda će izvjesno i potpisati novi ugovor.

Conte je u Tottenham stigao u novembru 2021. godine i tada je potpisao ugovor na 18 mjeseci, a tokom prethodnog perioda dobro je pazio s obećanjima u vezi s novim ugovorom i nijednom nije rekao navijačima da će sigurno ostati na čelu ekipe.

Čak ni na kraju sada već prošle sezone nije rekao da će sigurno ostati trener Tottenhama i upravo zbog toga je današnji sastanak izuzetno važan za budućnost londonskog kluba, a ukoliko Conte ostane trener, nema sumnje da će Tottenham biti jedan od ozbiljnijih timova u narednoj sezoni Premiershipa.

Conte je prošle sezone s Tottenhamom osvojio izuzetno dobro četvrto mjesto te je izborio nastup u Ligi prvaka naredne godine, a ono što se u klubu najviše nadaju je da će u klubu ostati i Harry Kane.