Nisu imali igrače
2

Conte ogročen odlukom UEFA-e da izbaci Tottenham: Ovo nije fer i pošteno, ali nada postoji

K. H.
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Tottenhama Antonio Conte kaže da je jako razočaran odlukom UEFA-e da izbaci ovaj tim iz Konferencijske lige jer nisu igrali meč protiv Rennesa u posljednjem kolu.

Ovaj duel se trebao igrati 9. decembra, ali je odgođen zbog velikog broja zaraženih igrača Tottenhama.

UEFA je dalje odlučila kako nema načina da osigura novi termin meča, pa su slučaj proslijedili Disciplinskoj komisiji koja je na kraju presudia da službenim rezultatom 3:0 dodijeli pobjedu gostujućem timu.

Conte kaže da je jako razočaran ovom odlukom i da u suštini ona nije fer prema njegovom klubu.

"To je nevjerovatna odluka i nije pravedno. Cijeli svijet zna da smo se suočili s velikim problemom, što koronavirus svakako jeste. Nismo krivi što se utakmica nije igrala, a jednostavno, imali smo mnogo zaraženih igrača i vlasti u našoj državi su odlučili zatvoriti naš trening centar. Iksreno, za mene, igrače, klub i navijače ovo je nevjerovatna odluka. Opet kažem - nije fer!", poručio je Conte i doda:

"Zaslužujemo pokazati na terenu za šta smo spremni, a veoma sam razočaran zbog odluke UEFA-e. Nadam se da će se nešto promijeniti u narednom koraku jer zaslužujemo igrati taj meč."

Dalje je rekao kako odluka UEFA-e u konačnici ne mora biti zvanična, a također se pitao da li je odluku donio neko ko nije bio upućen, ili možda neko ko je imao interes da se situacija ovako odvije.

"Postoji još jedan korak i ovo nije definitivna odluka. UEFA je presudila, ali ta odluka treba da se potvrdi. Ponavljam, veoma sam razočaran. Ovo znači da neko ko nije znao kakve smo probleme imali, ili možda da neko ima lični interes da ovako bude", pitao se Conte.

S obzirom na to da je Tottenhamu trebala pobjeda za prolazak dalje, ovim činom ga je UEFA praktički izbacila iz Evrope za ovu sezonu. Uz Rennes, plasman u nokaut fazu iz grupe G nauštrb Tottenhama ostvario je nizozemski Vitesse.