Burno u velikom derbiju
5

Conte pokazao srednji prst prema klupi Juventusa, Agnelli mu uzvratio psovkom

H. H.
Conte je kritikovao ponašanje svog bivšeg kluba, ali nije otkrio detalje (Foto:Twitter)
Conte je kritikovao ponašanje svog bivšeg kluba, ali nije otkrio detalje (Foto:Twitter)
Trener Intera Antonio Conte imao je žestoku verbalnu raspravu s predsjednikom Juventusa Andreom Agnellijem, a sve su zabilježile i kamere na stadionu.

Revanš polufinala Italijanskog kupa odigran u Torinu okončan je bez pogodaka, pa je Juventus nakon trijumfa u prvom meču u Milanu 2:1 prošao dalje. Ipak, nakon utakmice u centru pažnje bili su Conte i Agnelli, a sve je počelo još tokom prvog poluvremena.

Kako prenosi Sky Sport Italia, napetost na stadionu Allianz počela je tokom prvog poluvremena prepirkom između Contea i Juventusovog defanzivca Leonarda Bonuccija. Nakon toga je trener Intera na kraju poluvremena pokazao srednji prst prema klupi Juventusa uz povik "šup.i".

Stvari su se, međutim, još više zahuktale nakon utakmice, kada je predsjednik Juventusa, ushićen remijem koji je značio prolaz u finale, pogledao prema terenu i glasno prema Conteu povikao "začepi šup.k".

Sve to su zabilježile kamere, a Conte je kritikovao ponašanje svog bivšeg kluba u intervjuu nakon utakmice.

"Juventus bi trebao reći istinu", rekao je Conte za RAI.

"Mislim da je četvrti sudija čuo i vidio šta se događalo tokom cijele utakmice. Prema mom mišljenju, trebali bi biti pristojniji. Treba im više sportskog duha i poštovanja. Šta se dogodilo na kraju utakmice? Nemam ni želje ni potrebe da bilo šta komentarišem. Mislim da u svemu mora postojati kultura. Dosta", kazao je trener Intera nakon utakmice.

Conte je trenirao Juventus između 2011. i 2014. i vodio je Bianconere do tri naslova Serije A, a kada je prošle sezone preuzeo Inter, izgubio je poštovanje među pristalicama Bianconera.