Sukob s Agnellijem
3

Conte se izvinio zbog pokazivanja srednjeg prsta predsjedniku Juventusa

H. H.
Conte je trenirao Juventus između 2011. i 2014. i vodio je Bianconere do tri naslova Serije A
Conte je trenirao Juventus između 2011. i 2014. i vodio je Bianconere do tri naslova Serije A
Trener milanskog Intera Antonio Conte izvinio se zbog svog ponašanja i neprimjerenog gesta na meču protiv Juventusa u okviru Italijanskog kupa odigranog prošlli utorak u Torinu.

Conte je tada s predsjednikom Juventusa Andreom Agnellijem razmijenio nekoliko uvredljivih riječi, a kamere su prikazale detalj kada je u njegovom pravcu ka tribinama pokazao srednji prst.

Utakmica je zavšena bez pogodaka pa je Juve nakon trijumfa u Milanu u prvom meču rezultatom 2:1 prošao u finale.

"Loše sam reagovao na provokaciju. Istina, svi su vidjeli šta se desilo, ali igrači, treneri i predsjednici moraju biti primjer uzornog ponašanja, pa mi je žao zbog toga. Izvinjavam se", kazao je trener Intera koji priznaje da je mogao bolje reagovati.

"Mogao sam bolje reagovati - pljeskom ili podignutim palcem", dodao je Conte kojem prijeti moguća kazna Italijanskog nogometnog saveza zbog neprimjerenog ponašanja.

Conte je trenirao Juventus između 2011. i 2014. i vodio je Bianconere do tri naslova Serije A, a kada je prošle sezone preuzeo Inter, izgubio je poštovanje među pristalicama Bianconera.

Inter večeras u okviru 22. kola italijanske Serije A dočekuje Lazio od 20:45 i eventualnom pobjedom ima priliku da preuzme vrh tabele.