Završili sjajnu sezonu
3

Conte se obrušio na pojedine članove Intera: Nismo dobili priznanje, klub nas ne štiti

K. H.
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Trener Intera Anotnio Conte opet je javno kritikovao rad pojedinih ljudi u klubu, a iako nije imenovao na koga misli, jasno je stao u zaštitu igrača i rekao da uopšte nisu dobili priznanje za sjajan rezultat u prvoj sezoni.

Trener Intera je rekao da u klubu ne funkcionišu sve stvari onako kako on želi i očekuje te da nakon svega igrači nisu dobili zasluženo priznanje.

Inter je, podsjećamo, sezonu 2019/2020 završio pobjedom protiv Atalante i na drugom mjestu na tabeli.

"Ova sezona je bila teška i mislim da igrači nisu dobili priznanje za ono što su napravili, a s njima ni ja. Imali smo jako malo zaštite od kluba i mišljenja sam da bi Inter morao napredovati na svim nivoima kluba, mora bolje štititi svoje igrače i o tome ću pričati s predsjednikom koji je trenutno u Kini. Igrači su bili sjajni, ma fantastični, uspjeli su se odvojiti od svih problema u klubu i stvorili su zajedništvo u svlačionici, što je jako bitno", rekao je Conte.

Conte kaže da ima viziju i zna put kojim treba ići, ali da u svemu tome nema dovoljno dobru podršku kluba.

"Imamo problem. Ja imam viziju i put kojim znam ići, ali na tom putu nemam podršku. Nedavno sam čitao intervju Lucijana Spallettija iz 2017. godine kada je bio trener Intera, a tri godine kasnije u klubu je sve isto. Ja mogu godinu dana sve vući za sobom i biti pokretač, ali ako ništa ne naučiš iz te godine, onda si lud. Da budem jasan, ne pričam o transferima ili klupskom kvalitetu, ovdje je riječ o drugim stvarima", rekao je Conte misleći na izjavu Spallettija da u klubu ima puno krtica koji narušavaju harmoniju i odaju važne informacije medijima.

Na kraju je Inter imao samo bod manje od Juventusa koji je osvojio devetu uzastopnu titulu prvaka i naredne sezone će se bez dileme voditi velika borba za prvo mjesto. Što se tiče Contea, ovo nije prvi put da javno kritikuje rad uprave kluba, a to je isto radio i u Juventusa, ali i Chelseaju zbog čega je dobio otkaz.