Fokusiran na ekipu
17

Conte smiruje strasti: Nisam ništa tražio od vlasnika kluba, ne želim pričati o Džeki

D. B.
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Trener Intera Antonio Conte danas je održao konferenciju za medije na kojoj je između ostalog bilo govora o mogućem dolasku bh. reprezentativca Edina Džeke iz Rome.

Inter i Roma su u pregovorima o mogućoj razmjeni Alexisa Sancheza i Edina Džeke, no Conte nije želio ništa reći novinarima.

"Nisam ništa tražio od vlasnika kluba, uvijek sam govorio da ćemo zadržati naše igrače do kraja sezone. Neću govoriti o Džeki, jer je on igrač Rome, a ja poštujem njegov klub i svoje igrače. Situacija je jasna, niko ne odlazi sve dok neko ne bude nezadovoljan i zatraži transfer. Ako budemo imali šansu napraviti nešto bez trošenja novca, onda bismo mogli to učiniti. Možemo samo raditi i ostati tihi. Ne želim da moj tim gubi koncentraciju. Sanchez je igrač Intera i mora ostati fokusiran", izjavio je Conte.

Inter u subotu igra protiv Beneventa na svom terenu.

"Beneventu ide dobro, sretan sam zbog Pippa Inzaghija. Sada je važan svaki bod i teže ga je osvojiti. Svi su mnogo fokusiraniji u drugom dijelu sezone. Radimo naporno, ali možemo više. Posebno radimo na realizaciji prilika i kvalitetu zadnjeg pasa, stvaramo mnogo prilika za gol, ali moramo biti odlučniji. Možemo i moramo biti bolji", dodao je trener Intera.

Christian Eriksen je postigao gol iz slobodnog udarca u posljednjoj minuti utakmice protiv Milana koji je Interu donio pobjedu.

"U ragbiju postoje igrači koji uđu u igru s klupe za izvođenje udaraca. Nadamo se da nam Christian može pomoći i u drugim situacijama, može biti dodatno oružje za nas. No, igrač ne može biti na terenu samo zbog slobodnih udaraca", jasan je bio Conte.

Mediji u italiji pišu da bi danas mogao biti ključni dan za realizaciju razmjene igrača, odnosno Džekin prelazak u Inter.