Komičan detalj
10

Conteov show na tribinama u Firenzi: Vrištao u mikrofon pa se našalio na svoj račun

H. H.
Conte je sa tribina u društvu brata Gianluce posmatrao meč (Foto:Screenshot)
Conte je sa tribina u društvu brata Gianluce posmatrao meč (Foto:Screenshot)
Inter je u 21. kolu italijanske Serije A kao gost savladao Fiorentinu rezultatom 2:0 i barem privremeno je preuzeo vrh tabele, a show na tribinama stadiona Artemio Franchi priredio je Antonio Conte.

Disciplinska komisija je kaznila trenera Intera zbog crvenog kartona koji je dobio tokom utakmice protiv Udinesea suspenzijom na dvije utakmice, pa je Conte sa tribina u društvu brata Gianluce posmatrao meč i putem radio veze davao je upute stručnom štabu na terenu.

U finišu meča kamere su zabilježile komičan detalj kada je od svog brata uzeo prijemnik i u svom stilu - glasno, teatralno i veoma energično tražio da treneri kažu Achrafu Hakimiju da ostane nisko, odnosno da ne izlazi toliko visoko na protivničku polovinu terena.

Taktičke mjere predostrožnosti i pažnja prema detaljima kod Contea su nešto što se uvijek podrazumijeva, čak i u trenucima kada je meč već riješen poput onoga s Fiorentinom.

"Srećom, naredni meč bit ću na klupi", poručio je Conte na društvenim mrežama, našalivši se na svoj račun uz adekvatan smajli.

Video je vrlo brzo postao viralan, a Conteova simpatična gestikulacija mnoge je nasmijala.