Trener Željezničara
107

Ćorić nakon infarkt završnice na Grbavici: Najlakše je biti general poslije bitke

N. M.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Nogometaši Željezničara večeras su teškom mukom na Grbavici savladali bijeljinski Radnik, koji je poklekao tek u sudijskoj nadoknadi utakmice.
Bijeljinci su dugo odolijevali napadima Plavih na Grbavici, a onda su zbog greške mladog Stefana Josipovićau 93. minuti primili gol, koji je bio djelo Aleksandra Boljevića.

Boljević je pogodio za 1:0, a nakon toga je isti igrač realizovao i jedanaesterac te je Željo upisao tri boda, a utakmicu je komentarisao trener Željezničara Denis Ćorić.

"Čestitke momcima na karakteru, zalaganju i što su vjerovali 90 mionuta. Najlakše je, kažu, biti general poslije bitke. Radnik je stao od početka u defanzivan blok i imamo problema kad nam se ekipe zatvore. Imali su stativu u prvom poluvremenu, a u drugom smo krenuli da zabijemo gol", rekao je Ćorić.

"Raduje me da pred sami kraj utakmice nismo bili nervozni. Nagradilo nas je u 93. minuti. Zanimljiva utakmica, puna tempa i ritma, a pobjeda nam puno znači za samopouzdanje", dodao je strateg Plavih.

Kratko je meč prokomentarisao i trener Radnika Velibor Đurić.

"Hrabra igra mojih momaka - onako kako smo se dogovorili od prve minute. Stajali smo kompaktno, čvrsto i odgovorno, a iz takve igre smo imali najbolju situaciju u prvom dijelu. Sveli smo Želju na mali broj šansi, kontrolisali smo igru u jednom periodu i imali dvije-tri situacije. Iz greške smo primili prvi gol i to daje gorak okus. Mogu biti ponosan na momke", poručio je trener Đurić.

Naredni meč Željezničar igra na Pecari protiv Širokog Brijega, a u međuvremenu će u utorak gostovati Leotaru u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine.