Trener Željezničara
166

Ćorić: Osvojili smo 10 bodova u pet kola, momcima nemam šta zamjeriti večeras

E. K.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Trener sarajevskog Željezničara Denis Ćorić je nakon remija protiv Sloge na stadionu Grbavica istakao da nema momcima ništa zamjeriti.
Istakao je da ostaje žal zbog poraza u prvom kolu te da će se u reprezentativnoj pauzi odmoriti i pripremiti za nove izazove.

"Čestitke momcima na zalaganju, htijenju i želji svih 90 minuta, nemam zamjerke nikakve. Suvišno je pričati o nogometu u prvom dijelu jer tu nije bilo tečne igre nikako, bilo je puno prekida, primili smo taj gol nesretno, a u drugom dijelu smo od 55. minute promijenili sistem i postigli gol. Poslije tog gola taman uhvatimo ritam i dođu prekidi, bilo je teško. Na ovakvim utakmicama smo stvorili dvije-tri dobre prilike, nismo zabili i opet kažem, čestitke momcima, žao mi je njih jer znam koliko se trude, koliko hoće i koliko žele, ali to je nogomet. Osvojili smo deset bodova u pet utakmica, ostaje žal zbog poraza u prvom kolu, ali idemo dalje, glavu gore, dobro se odmoriti i pripremiti za ovo što nam slijedi", rekao je Ćorić i dodao dalje:

"Momci se još traže u Želji jer nije lako nositi ovaj dres i oni će pokazati da će biti pravi igrači za Želju. Nadam se da će nakon reprezentativne pauze svi igrači da se dignu pa tako i Odinaka kome nemam šta zamjeriti zbog autogola, to je sastavni dio igre".

Zatim je Ćorić rekao da je bilo puno prekida i opstrukcije igre od strane gostujućih nogometaša te da to ne smije biti dio bh. nogometa.

"Puno opstrukcije je bilo u igri i nismo mogli igrati onako kako znamo. Momcima nemam šta zamjeriti, pogotovo prvih jedanaest, ali nije lako igrati kada imate puno prekida, puno razvlačenja igre i ne možete uhvatiti ritam. Moje mišljenje je da je bilo puno prekida i opstrukcije. Drugi dio kad smo krenuli igrati, dođe do opstrukcije igre, ležanja i valjanja. Ne tražim alibi, ali jednostavno ako mislimo za napredak nogometa, neke stvari moramo poboljšati. Svi mi volimo pobijediti, ako ćemo gledati da bh. nogomet ide naprijed, neke stvari moramo skloniti, ali šta je tu je", dodao je Ćorić i komentarisao formaciju na početku utakmice koja je bila izuzetno ofanzivna.

"Kad igramo na Grbavici, tražim gol više. Takav sam trener. Nekad neće lopta da sluša, ali sama postava, dosta ofanzivnih igrača. Što se tiče U21 igrača, te momke treba istrpiti jer osciliraju. Ima tu još puno momaka koji će se nametnuti i uhvatiti seniorski nogomet. Treba istrpiti te momke, bit će grešaka s njihove strane što je sasvim razumljivo".

U narednom kolu Željezničar gostuje GOŠK-u, dok je Sloga domaćin Širokom Brijegu.