Užasna povreda
0

Ćorić potvrdio loše vijesti: Napadač Želje slomio nogu na humanitarnom meču sa Stupčanicom

N. M.
Ognjen Laušević (Foto: FK Željezničar)
Ognjen Laušević (Foto: FK Željezničar)
Nogometaši Željezničara danas su u Olovu igrali humanitarni meč za stanovnike Bosne i Hercegovine pogođene prirodnom nesrećom u vidu poplava i klizišta, koja su prošle sedmice odnijela najmanje 22 života.

Gostovali su Plavi Stupčanici na stadionu Danac, rezultat je bio 1:1, ali meč je pao u drugi plan zbog teške povrede Ognjena Lauševića, napadača Želje koji je doživio lom noge.

To je potvrdio nakon utakmice i trener Željezničara Denis Ćorić.

"Nadam se da smo danas koliko-toliko doprinijeli onome zbog čega smo ovdje, toj humanitarnoj svrsi za područja u kojima se desila tragedija, a odigrali smo korektnu utakmicu. Dali smo šansu igračima koji su manje igrali u zvaničnim mečevima, a žao mi je Lauševića. Lom noge je strašna povreda i utakmica je sada totalno u drugom planu. Žao mi je dečka i želim mu sve najbolje. Da se što prije oporavi", rekao je nakon utakmice Ćorić i dodao:

"Istrčali smo se 90 minuta, sve je bilo u redu. Idemo se pripremati dalje za ono što nam slijedi".

Laušević ima tek 18 godina, a član Željezničara je postao proteklog ljeta, kada je na Grbavicu stigao iz srbijanskog Teleoptika. Još uvijek nije upisao zvanični debi za Plave, a sada ga čeka višemjesečna pauza.

Inače, strijelci su na današnjoj utakmici bili Sulejman Krpić i Fijad Mehanović.

Željezničar prvi naredni meč u Wwin ligi BiH igra u nedjelju 20. oktobra u Banjoj Luci protiv Borca, dok Stupčanica nastavlja takmičenje u Prvoj ligi FBiH.