Trener Željezničara
52

Ćorić pred derbi sa Zrinjskim: Oni imaju dosta ozbiljnih igrača, posebno u ofanzivnom dijelu

E. B.
Denis Ćorić (Foto: T. S./Klix.ba)
Denis Ćorić (Foto: T. S./Klix.ba)
Željezničar će u subotu dočekati Zrinjski u 7. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine, a uoči susreta se javnosti obratio trener plavih Denis Ćorić.
"Čestitam 103. rođendan klubu, meni je zadovoljstvo što sam dio toga. Sutra nas čeka duel sa Zrinjskim, svi znamo ko su oni i šta su, osam puta su bili prvaci Bosne i Hercegovine. Oni su slagani dugi niz godina i u svojim redovima imaju dosta ozbiljnih igrača, prije svega tu mislim na ofanzivni dio. Ja sam, više-manje, uvijek fokusiran na svoju ekipu i gledam kakva će moja ekipa biti. Dosta dobro radimo, momci se dižu iz treninga u trening i polako 'hvataju konce' i automatizme", rekao je Ćorić koji je dodao da su svi igrači spremni za igru, a jedini mali problemčić može biti to što je Abdulmalik Al Jaber propustio dosta treninga ove sedmice jer se rješavao njegov status u klubu.

Ćorić je napomenuo i da ga trenutno ne zanima derbi protiv Sarajeva koji se igra iduće sedmice u srijedu.

"Za mene je svaka naredna utakmica najvažnija", bio je jasan Ćorić

Utakmica Željezničar - Zrinjski igra se u subotu na stadionu Grbavica s početkom u 20:45 sati. Glavni sudija meča je Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, televizijski prijenos je na Arena Sportu, a tekstualni na portalu Klix.ba.