Trener Željezničara
66

Ćorić pred najveći bh. derbi: Sve osim poraza je pozitivan rezultat, idemo odigrati muški

E. B.
Denis Ćorić (Foto: I. L./Klix.ba)
Denis Ćorić (Foto: I. L./Klix.ba)
Sutra se na stadionu "Asim Ferhatović Hase" igra sarajevski derbi, a trener Željezničara Denis Ćorić je optimista uoči najveće utakmice bh. nogometa.

Ćorić je duel osmog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine najavio da Željezničar ide na Koševo sa ciljem da ne izgubi.

"Očekivanja su velika, nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu. Sarajevo je u dobroj formi, ali u derbiju nema nikakvih pravila. Očekujem da trkački budemo dobri i agresivni i da pružimo dobru utakmicu i napravimo pozitivan rezultat, a to je sve osim poraza. Neće biti lako jer je Zekić dobro posložio njihovu ekipu, ali mi idemo odigrati mušku, čvrstu utakmicu i vidjet ćemo kako cće to na kraju biti", rekao je Ćorić.

Ćorić je dodao kako je zadovoljan igrom ekipe u prvih sedam kola, iako ima još dosta prostora za napredak.

"Ja momcima nemam šta zamjeriti u ovih sedam kola. Ne može se ništa preko noći napraviti, mi smo svjesni nekih stvari i toga da nije lako promijeniti neke stvari preko noći, za to treba jedan-dva prijelazna roka. Mogu vam samo reći da će Željo biti dobar u dogledno vrijeme", kazao je Ćorić i dodao kako nema tremu pred sutrašnji duel.

"Ja se osjećam kao i uvijek mirno i staloženo i jedva čekam da počne utakmica. Meni je čast što sam dio ovog svega i pripremam se za nju kao i za svaku drugu utakmicu i to želim prenijeti na igrače", poručio je Ćorić.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Željezničar će u derbiju igrati bez Samira Radovca, a Ćorić je istakao kako ga to previše ne brine.

"Znamo da nam je Radovac vrlo bitan igrač, ali bez svakog se može i mora", dodao je Ćorić koji je kratko prokomentarisao i činjenicu da je odbrana najslabiji dio njegove ekipe.

"Ne bih kritizirao našu odbranu. Tehničke greške su dovele do poraza od Zrinjskog. Kad gubimo, gubimo svi, prvi ja, pa onda ostali. Greške su sastavni dio igre, mi smo u analizi vidjeli da smo i mi mogli kazniti Zrinjski ali nismo bili koncentrisani. Zato su oni gore gdje i jesu, ali i mi se nadamo da ćemo biti na tom nivou", rekao je Ćorić.

Utakmica Sarajevo - Željezničar igra se u srijedu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 20:30 sati. Glavni sudija utakmice bit će Admir Musić iz Sarajeva, a njemu će asistirati sugrađani Amir Kadić i Emir Zahiragić. U VAR sobi će biti Nihad Ljajić (Sarajevo) i Amer Macić (Mostar).

Direktan televizijski prijenos je osiguran na Arena Sportu, a tekstualni prijenos sarajevskog derbija možete pratiti na portalu Klix.ba.