"Bit ćemo oni pravi"
31

Ćorić zadovoljan napretkom u igri Željezničara, nije krio sreću nakon pobjede nad Slobodom

D. P.
Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar
Nogometaši Željezničara sinoć su na Zlatiboru savladali Slobodu iz Užica rezultatom 3:2, a prezadovoljan partijom bio je trener Plavih Denis Ćorić.

Strijelci za Željezničar bili su Dženan Šabić, Samir Radovac i saudijski nogometaš koji je na probi Abdullah Al-Rakaf.

Željezničar je igrao u sastavu: Muftić – Odinaka, Cavnić, Karamarko, Galić – Karić, Đorić – Boljević, Šabić, Hiroš – Krpić. U drugom dijelu su igrali: Abdulahović, Radovac, Zubanović, Vukoja, Laušević, Fočo, Drina, Mahmić, Al-Rakaf, Beširović.

Nakon utakmice, trener Plavih Denis Ćorić bio je prezadovoljan zbog broja stvorenih prilika. Jedino što mu se nije svidjelo su primljeni pogoci nakon grešaka, odnosno dva skrivljena penala.

"Ovo je bilo sve osim prijateljske utakmice. Stvarno, svaka čast momcima na zalaganju, trci, htijenju i borbenosti. Odigrali smo stvarno dobru utakmicu i ostaje mi žal ta dva gola što smo primili, ne iz njihovih akcija, već iz naše nepažnje", rekao je Ćorić i dodao:

"S druge strane, kreirali smo dosta prilika i jedino taj segment moramo popraviti i popravit ćemo. Stvarno čestitke mojim momcima na svih 90 minuta. Ako budemo na ovom nivou, možemo se nadati i biti pravi", poručio je trener Željezničara.

Narednu pripremnu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Baniyasa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.