"Konkurencija je dobra"
186

Ćorić zadovoljan novom pobjedom Željezničara, objasnio i energetski pad u završnici duela

D. P.
Ćorić je vezao dva trijumfa (Foto: I. L./Klix.ba)
Ćorić je vezao dva trijumfa (Foto: I. L./Klix.ba)
Trener Željezničara Denis Ćorić zadovoljan je nakon druge vezane pobjede Plavih, pošto su večeras na Grbavici "pali" nogometaši Igmana rezultatom 3:1.

Plavi su nakon pobjede nad Veležom večeras bili bolji i od Igmana te se tako pridružili vrhu tabele u Wwin ligi BiH. Trener Plavih Denis Ćorić čestitao je svojim igračima uz objašnjenje zašto je energija nogometaša pala u posljednjih pola sata igre.

"Čestitke bih proslijedio momcima. Kada sagledate svih 90 minuta, mislim da smo bili mnogo bolji protivnik. Zabili smo dva u prvom i imali nekoliko šansi. Imali smo velikih problema prije utakmice jer se šest ili sedam igrača žalilo na virozu. Vidljivo je da smo zadnjih pola sata bili energetski prazni. Kada sve sagledate, možemo biti zadovoljni. Ima prostora za napredak, dižemo se iz utakmice u utakmicu i mislim da ćemo biti bolji", rekao je trener Željezničara.

Ćorić se osvrnuo i na novajlije u timu koje su prije svega nekoliko dana došle u Željezničar.

"Ovi dečki koji su došli, radi se o kvalitetnim igračima i treba im vremena da se adaptiraju. Konkurencija u timu je dobra i ja se nadam da će svi pokazati zašto su u Želji. Imamo dva kola do pauze, Sloboda i Sloga, te ja vjerujem da će ti momci nakon pauze biti na još većem nivou", dodao je trener Plavih.

Željezničar u narednom kolu gostuje Slobodi u subotu i tu će tražiti treću vezanu pobjedu u ligi.