Reakcije trenera
1

Ćorić žali zbog prečke, Ivanković se izvinjavao za pokvareno slavlje Željezničara

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nogometaši Željezničara poraženi su večeras u derbiju 7. kola Wwin lige BiH od Zrinjskog, koji je na Grbavici slavio rezultatom 2:0.

Pobjedu su Zrinjskom donijeli Nardin Mulahusejnović i Marijan Ćavar, a komentar na utakmicu dao je trener Plavih Denis Ćorić, koji žali zbog prečke koju je pri rezultatu 1:0 pogodio Samir Radovac.

"Čestitke Zrinjskom. Dobar derbi. Prvo poluvrijeme je bilo taktički dobro i disciplinirano s naše strane. Nismo dozvolili puno Zrinjskom i bilo je puno trke. U drugom dijelu smo imali rupu od 15 minuta gdje je Zrinjski dao gol, a onda smo morali baciti sve karte u napad. Zrinjski je 'osjetio krv' i zabio i taj drugi gol. Žao mi je zbog prečke kod 1:0, da je to ušlo rezultat je mogao biti pozitivniji za nas. Sve u svemu - čestitke za Zrinjski i idemo dalje", rekao je Ćorić za Arenu Sport.

Odgovorio je i na pitanje o stalnim rotacijama igrača koji pripadaju "zaštićenom godištu", odnosno igrača do 21 godine.

"Cijelo vrijeme rotiramo U-21 igrače. Pokušavamo nešto, a nije lako ni momcima. Nemam im šta zamjeriti svima, htjeli su, borili se, a Zrinjski je jednostavno bio bolji i čestitam im".

Za Želju slijedi veliki sarajevski derbi u srijedu na Koševu.

"Sarajevo je u dobroj formi i to je pokazalo u Banjoj Luci. Moramo se odmoriti i čim raspolažemo za derbi te se pripremiti da gore odemo da napravimo nešto pozitivno", zaključio je Ćorić.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Kratak komentar je dao i trener Zrinjskog Mario Ivanković, koji se izvinio što je njegov tim pokvario veličanstveno slavlje 103. rođendana na Grbavici.

"Želio bih prvo da čestitam Željezničaru rođendan. Žao mi je i izvinjavam se što smo im pokvarili ovo slavlje, ovu odličnu atmosferu. Bili smo 90 minuta bolja ekipa, imali smo 2-3 poluprilike i u prvom poluvremenu, a u drugom smo pokazali dominaciju. Mogli smo postići još jedan ili dva gola", rekao je Ivanković.

U narednom kolu Željezničar gostuje Sarajevu na Koševu, u velikom gradskom derbiju koji se igra u srijedu od 20:30 sati.

Zrinjski u sljedećem kolu dočekuje Široki Brijeg na svom terenu.