15-minutni prekid derbija
13

Courtois je provocirao navijače Atletica, a onda je s tribina zasut upaljačima, bocama, ali i izmetom

E. B.
Atletico i Real Madrid su u haotičnom derbiju 8. kola La Lige odigrali 1:1 nakon što je utakmica bila prekinuta na 15-ak minuta poslije divljanja navijača domaće ekipe.

Real je poveo u 65. minuti golom Edera Militaa, a gol je burno proslavio Realov golman Thibaut Courtois i to ispred navijača Atletica.

Navijači Atletica su ga odmah zasuli s tribina tvrdim predmetima nakon čega je sudija Busquets Ferrer prekinuo susret ​​i poslao igrače u svlačionicu dok se situacija na tribinama ne smiri.

Courtoisa, inače nekadašnjeg golmana Atletica, su sa tribina gađali upaljačima, bocama i sendvičima, a najviše pažnje izazvala je jedna kesa koja je doletjela s tribina blizu Courtoisa.

Courtois je pokupio kesu i dao ju je sudiji. Iako se ne zna sa sigurnošću šta je u njoj, na društvenim mrežama se naveliko piše da se radi o izmetu.

Situaciju je smirio trener Atletica Diego Simeone, koji je s još nekoliko svojih igrača otišao do tribine s najžešćim navijačima i jedva ih je uspio smiriti kako bi se susret nastavio.

Velikoj mržnji između navijača Atletica i Realovog golmana svjedoči i to da je policija kod jednog navijača Atletica koji se nalazio u grupi koja je gađala Belgijanca pronađen nož.

Srećom, sve se završilo bez ozbiljnijih incidenata, a sigurno je da kazna očekuje Atletico zbog privremenog prekida utakmice, a vrlo vjerovatno i Courtoisa zbog provociranja protivničkih navijača.