Palo pomirenje
30

Cristiano Ronaldo se vratio treninzima Manchester Uniteda, u konkurenciji je za naredni meč

K. H.
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo u utorak se vratio treninzima s prvim timom Manchester Uniteda i bit će u konkurenciji za meč protiv Sheriffa u okviru 5. kola Evropske lige, čime je, čini se, riješen problem nakon što je odbio ući u igru na meču protiv Tottenhama.
Ronaldo je u spomenutom meču odbio ući u igru u 85. minuti, nakon čega je svojevoljno otišao u svlačionicu, a nakon što se našao na udaru svih navijača ovog kluba, menadžer Ten Hag ga je prekrižio i izbacio iz prvog tima i konkurencije za meč protiv Chelseaja.

Tada je rekao da posljedice za ovakvo ponašanje moraju biti velike i Ronaldo je prebačen da trenira s omladincima tima s Old Trafforda, no sve se jako brzo riješilo i Ronaldo je vraćen u tim.

Mediji u Engleskoj pišu da je dvojac riješio problem nakon međusobnog razgovora i da je sada opet sve uredu između njih, s tim da nije poznato da li to znači da bi se Ronaldo mogao vratiti u prvu postavu, bilo da se radi o mečevima Evropske lige ili u Premiershipu.

Mediji u Engleskoj su ranije pisali da će Ronaldo gotovo izvjesno napustiti Manchester United u januarskom prijelaznom roku, a da je trenutno prvi i najveći favorit za njegovo dovođenje Chelsea.

Naredni meč Manchester United igra protiv Sheriffa u četvrtak, a on je na rasporedu s početkom u 21 sat.