Englezi tvrde: Besplatno!
42

Cristiano Ronaldo u januaru pravi senzacionalan transfer i to u velikog Unitedovog rivala

K. H.
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Manchester United i Cristiano Ronaldo, izvjesno, obostrano jedva čekaju da se saradnja završi, a engleski mediji pišu da bi u januaru mogli vidjeti senzacionalan transfer i da bi Portugalac karijeru mogao nastaviti u dresu Chelseaja i na Stamford Bridge stadionu.

Ronaldo se prošlog ljeta vratio u Manchester United nakon što je završio epizodu u dresu Juventusa, a prošle sezone bio je najbolji igrač kluba s Old Trafforda, no sam nije mogao i na kraju Crveni đavoli nisu uspjeli ostvariti ni plasman u Ligu prvaka.

Za razliku od njegove prve ere na Old Traffordu koja je bila impresivna i u potpunosti ispunjena pričom o velikom klubu i velikom igraču - tada vjerovatno i najboljim na svijetu, druga era je počela s razočaravajućom prošlom te po Ronalda još gorom drugom sezonom. Englezi pišu da je kraj neminovan i to već u januaru.

Erik ten Hag, menadžer Manchester Uniteda, prvi je trener u karijeri Portugalca koji ga je pretvorio u rezervnu opciju, a od 11 prvenstvenih nastupa ove sezone Ronaldo je u samo tri igrao kao prvotimac. U posljednja dva derbija, protiv Cityja i Tottenhama, uopšte nije ulazio u igru, a posljednji protiv Prijetlova je ljutito napustio u 90. minuti, nakon što je nešto ranije odbio da uđe u 85. minuti.

S tim u vezi, izazvao je i ogorčenje navijača koji traže da Ronaldo napusti Old Trafford, jer se počeo ponašati "većim od kluba", a Englezi pišu da se već nazire klub koji bi ga mogao uzeti i u čijim redovima bi mogao igrati naredne sezone.

Todd Boehly, novi vlasnik Chelseaja, prošlog ljeta je jako želio dovesti Ronalda u svoj tim i faktički se transfer i trebao desiti da problem nije prabio tadašnji trener Thomas Tuchel, no ovaj put tih problema neće biti i tamošnji mediji pišu da će Plavci svim silama pokušati dovesti Ronalda u svoje redove.

Kada se na to doda da je Ronaldo željan igranja u Ligi prvaka, onda se ovaj transfer čini još više realnim, a za sve to Chelsesa ne bi morao platiti obeštećenje i Portugalac bi kao slobodan igrač mogao doći na Stamford Bridge stadion.

"United neće platiti Ronaldu da ode, ali puštanje njega bez odštete u januaru je vrlo moguće", javlja pouzdani The Athletic.

Ronaldo je za 17 miliona eura došao u United iz Juventusa, a ugovor mu završava na kraju ove sezone. Njegova mjesečna plata je, pišu Englezi, nešto više od 1,5 miliona funti mjesećno.