Liga nacija
9

Dalić objavio spisak za Škotsku i Portugal, zbog situacije s Livakovićem pozvao četiri golmana

H. H.
Dalić je ostao vjeran kadru koji je koristio tokom ove jeseni (Foto: EPA-EFE)
Dalić je ostao vjeran kadru koji je koristio tokom ove jeseni (Foto: EPA-EFE)
Selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić pozvao je 25 igrača te poslao šest pretpoziva za utakmice protiv Škotske i Portugala u Ligi nacija.

Dalić je ostao vjeran kadru koji je koristio tokom ove jeseni, a na spisku se nalaze četiri golmana dok se iščekuje odluka Disciplinske komisije o eventualnoj dodatnoj kazni za Dominika Livakovića koji je protiv Poljske zaradio crveni karton i automatsku jednu utakmicu suspenzije.

Spisak Hrvatske za utakmice sa Škotskom i Portugalom:

Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović, Dominik Kotarski

Odbrana: Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Josip Šutalo, Kristijan Jakić

Vezni red: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Luka Sučić, Martin Baturina, Petar Sučić, Nikola Moro

Napad: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Ante Budimir, Mislav Oršić, Marko Pjaca, Marco Pašalić, Igor Matanović

Pretpozivi: Lovro Majer, Luka Ivanušec, Marin Pongračić, Martin Erlić, Šimun Hrgović, Toni Fruk

Vatreni će u novembru završiti prvi dio takmičenja u Ligi nacija susretima protiv Škotske (15. novembra u Glasgowu) i Portugala (18. novembra u Splitu).

Nakon četiri kola, Hrvati zauzimaju drugo mjesto sa sedam osvojenih bodova, iza Portugala (10 bodova), a ispred Poljske (4) i Škotske (1).

Prve dvije pozicije vode u četvrtfinale takmičenja, trećeplasirana reprezentacija ide u doigravanje za opstanak u Ligi A, a posljednja ekipa preselit će u Ligu B.