Pozvan i Perišić
65

Dalić objavio spisak za utakmice Lige nacija, Hrvati "odahnuli" zbog Modrića

H. H.
Zlatko Dalić i Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Zlatko Dalić i Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeće utakmice u Ligi nacija, a na njemu je i Luka Modrić.

Nakon što su se od nacionalnog dresa oprostili Marcelo Brozović i Domagoj Vida, hrvatska javnost je s velikom pažnjom pratila situaciju s Modrićem i njegovu odluku.

Na kraju, Modrić se našao na spisku, baš kao i Ivan Perišić koji je nedavno raskinuo ugovor s Hajdukom.

Golmani: Dominik Livaković, Dominik Kotarski, Nediljko Labrović Obrambeni: Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Marin Pongračić, Martin Erlić

Vezni red: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Kristijan Jakić, Martin Baturina, Petar Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Ante Budimir, Igor Matanović

Pretpozivi: Borna Barišić, Marko Pjaca, Ivica Ivušić, Marco Pašalić, Nikola Moro, Toni Fruk, Robert Ljubičić

Hrvatska novo izdanje Lige nacija otvara 5. septembra u Lisabonu protiv Portugala, a samo tri dana kasnije bit će domaćin Poljacima u Osijeku.

U grupi s Hrvatskom je i Škotska, a dvije najbolje reprezentacije plasirat će se u četvrtfinale koje će biti odigrano u martu 2025. godine, trećeplasirana ekipa igrat će doigravanje za ostanak u Ligi A, dok će posljednja ekipa u grupi ispasti u Ligu B.