Pogodio za pobjedu
0

Dalić otkrio šta je Modrić poslije golčine rekao u svlačionici, selektor je imao šta dodati

N. M.
Arhiv (Foto: EPA-EFE)
Arhiv (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Hrvatske sinoć su na Opus Areni u Osijeku sa minimalnih 1:0 savladali reprezentaciju Poljske i ostvarili prvu pobjedu u novoj sezoni Lige nacija.
Pobjednički gol u 52. minuti postigao je Luka Modrić, legendarni vezista koji danas slavi svoj 39. rođendan, a pogodio je divno iz slobodnjaka sa 17 metara.

Nakon utakmice je selektor Vatrenih Zlatko Dalić otkrio šta je Modrić rekao saigračima u svlačionici, a i sam trener je imao šta za dodati na njegove riječi.

"Sam je sebi čestitao rođendan golom, a momci su mu čestitali pobjedom. A kako je odigrao... kao da mu je 25! Toliko trke, agresije, obrana cijelu utakmicu... Sva sreća da je s nama ostao. Rekao je momcima u svlačionici da je pred njima velika budućnost, ali ja dodajem: uz Luku!", otkrio je Dalić na konferenciji za medije.

Ne krije Dalić i koliko sinoćnja pobjeda znači ekipi.

"Jako dobro smo igrali svih 90 minuta. Ovo je velika pobjeda, koja nam puno znači. Igrači su se trudili, bili strpljivi i navijači su nas podržavali cijelu utakmicu. Kontrolirali smo sve od prve do zadnje minute. Imali puno udaraca, šansi, veseli me da smo bili moćni, čvrsti, kompaktni i osim jedne šanse, kojoj je vjerovatno prethodio faul na Gvardiolu, ništa nismo dopustili", istakao je Dalić.

Podsjećamo, u prvom kolu je prethodno Hrvatska poražena od Portugala sa 2:1, a takmičenje u Ligi nacija nastavit će u oktobru, kada dočekuje Škotsku i gostuje Poljskoj.