Vanredna skupština
2

Damir Kasum novi predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo

N. K.
Detalj s jedne od prošlih Skupština FK Sarajevo
Detalj s jedne od prošlih Skupština FK Sarajevo
Dosadašnji član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo Damir Kasum u budućnosti će obavljati funkciju predsjednika Bordo kluba. To je odluka koja je donesena na današnjoj vanrednoj Skupštini FK Sarajevo, koja je održana online.
Prva tačka dnevnog reda bila je razrješenje trenutnog Upravnog odbora te je usvojena ostavka predsjednika Senada Jahića.

Uz saglasnost većinskog imaoca glasačkih prava imenovani su i novi članovi Upravnog odbora do aprila 2022. godine. Novi predsjednik Upravnog odbora je dosadašnji član Kasum, koji je od imenovanja do sada aktivno radio na formiranju fondacije FK Sarajevo, koja bi djelovala u okvirima društveno odgovornog rada.

Hajrudin Kapetanović i Elvir Lemeš novi su članovi Upravnog odbora FK Sarajevo. Kapetanović je predsjednik Udruženja Bordo prijatelji, po struci advokat, a u proteklom periodu bio je dio pregovaračkog tima FK Sarajevo u vezi sa zakupom Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Lemeš proteklih devet godina obnaša funkciju direktora Stanogradnje doo u Sarajevu, a bio je i generalni direktor Senigora.

Na današnjoj sjednici izglasano je i produženje mandata predsjednika Skupštine Valentina Ilievskog naredne četiri godine.