7. kolo Wwin lige BiH
16

Dan derbija je pred nama: Sarajevo gostuje Borcu, Željezničar dočekuje Zrinjski

E. B.
Željezničar i Zrinjski igraju na Grbavici od 20:45 sati (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Željezničar i Zrinjski igraju na Grbavici od 20:45 sati (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Danas su na rasporedu preostale tri utakmice 7. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine u kojima ćemo imati čak dva velika derbi susreta.
Prvi susret dana igra se u 16 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci gdje će prvak Borac dočekati Sarajevo.

Borac, koji je zbog obaveza u Evropi odigrao samo tri utakmice domaćeg prvenstva, je sa sedam bodova na šestom mjestu, dok je Sarajevo lider na tabeli sa 13 bodova iz pet utakmica.

U 18:30 sati na Mokrom Docu u Posušju će gostovati Radnik. Posušje je odlično otvorilo sezonu i nalazi se na trećem mjestu sa 11 bodova iz šest utakmica, dok je bijeljinska ekipa na sedmom mjestu sa sedam bodova iz pet utakmica.

Drugo derbi današnjeg programa kojim će 7. kolo biti i zatvoreno je duel Željezničara i Zrinjskog.

Plavi na Grbavici očekuju nastavak dobrog niza od pet utakmica bez poraza kojim su stigli do drugog mjesta na tabeli sa 13 bodova iz šest susreta.

I Zrinjski je, poput Borca, u značajnom zaostatku po broju utakmica zbog obaveza u Evropi. Plemići se nalaze na četvrtom mjestu sa 10 bodova iz četiri susreta, te na Grbavici žele ostaviti "nulu" u rubrici poraza ove sezone u prvenstvu.

Svi susreti su u direktnom televizijskom prijenosu na Arena Sportu, a tekstualne prijenose utakmica Borac - Sarajevo i Željezničar - Zrinjski možete pratiti na portalu Klix.ba.

Današnje utakmice Wwin lige BiH:

Borac - Sarajevo 16:00

Posušje - Radnik 18:30

Željezničar - Zrinjski 20:45

Tabela: