Protiv Slovačke i Gruzije
28

Danas ćemo dobiti još dva četvrtfinalista Eura: Engleska i Španija u ulozi apsolutnih favorita

E. B.
Foto: UEFA
Foto: UEFA
Nakon što su jučer Švicarska i Njemačka prošle u četvrtfinale Eura, danas ćemo saznati dvije reprezentacije koje će u toj fazi takmičenja igrati protiv njih.

Prva utakmica današnjeg programa se igra u 18 sati u Gelsenkirchenu, a sastaju se Engleska i Slovačka.

Uprkos blijedim predstavama u grupnoj fazi gdje su upisali samo jednu pobjedu, Englezi su i dalje prvi favoriti za osvajanje turnira po većini kladionica, a samim tim su i u današnjem susretu veliki favoriti.

Ekipa koju vodi Gareth Southgate je u grupnoj fazi takmičenja postigla samo dva gola i primila jedan, te ni danas skoro niko ne očekuje nogometnu rapsodiju na terenu.

Slovaci su stigli do osmine finala zahvaljujući pobjedi nad Belgijom u prvom kolu, te "prijateljskim" remijem s Rumunijom u posljednjem kojom su obje selekcije prošle u nokaut fazu i ispunili su cilj, a sve što danas urade je dodatni bonus.

Pobjednik duela Engleza i Slovaka će u četvrtfinalu igrati protiv Švicarske.

U 21 sat na teren u Kölnu će istrčati nogometaši Španije i Gruzije. Kada se gleda ko je favorit u ovom duelu, situacija je identična kao i u duelu Engleza i Slovaka. Naime, Španija je drugi favorit turnira, dok su Gruzijci ispunili cilj prolaskom u osminu finala.

Ipak, kada se pogleda prikazano na terenu, Španija je u današnjim susretima mnogo veći favorit od Engleza. Španci su oduševili nogometni svijet i upisali sve pobjede u grupnoj fazi, a podmlađeni sastav Luisa de la Fuentea zaista je djelovao moćno na terenu, te je jasno da bi sve osim rutinske pobjede Crvene furije bilo najveće iznenađenje turnira.

Pobjednik utakmice Španija - Gruzija će se u četvrtfinalu sastati protiv Njemačke.

Oba današnja susreta možete gledati u direktnom televizijskom prijenosu na BHRT, a možete ih i pratiti u tekstualnim prijenosima na portalu Klix.ba.

Današnji susreti:

Engleska - Slovačka 18:00

Španija - Gruzija 21:00