Klubovi se dogovorili
1

Danas ključni sastanak za Romu povodom Džekine zamjene

D. P.
Chelsea će imati posebnu otkupnu klauzulu za Abrahama (Foto: Chelsea FC) (Foto: EPA-EFE)
Chelsea će imati posebnu otkupnu klauzulu za Abrahama (Foto: Chelsea FC) (Foto: EPA-EFE)
Sastanak predstavnika engleskog nogometaša Tammyja Abrahama, člana Chelseaja, i direktora Rome Tiaga Pinta bit će održan danas.
Nakon što je Romelu Lukaku potpisao za Chelsea, a Edin Džeko prošao ljekarske preglede u Interu italijanski mediji vjeruju kako bi dovođenje Tammyja Abrahama ubrzalo proceduru predstavljanja kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine na Giuseppe Meazzi.

Bh. reprezentativac je već dva dana u Milanu. Tu je prošao ljekarske preglede u Interu, a s klupskim rukovodstvom obavio je sastanak. Ipak, ozvaničenje transfera se čeka jer Roma nije dostavila potrebnu dokumentaciju.

Direktor Rome Tiago Pinto otputovao je jučer u London na sastanak s predstavnicima Tammyja Abrahama, koji bi za 45 miliona eura trebao preći na Olimpico iz Chelseaja. Dva kluba su već dogovorila sve uvjete, ali je preostalo da povremeni reprezentativac Engleske pristane.

Calciomercato prenosi kako se i taj trenutak bliži, odnosno da u Romi imaju mnogo optimizma da će današnji sastanak biti okončan potvrdom transfera.

Za Abrahama je zainteresovan i Arsenal, ali je Chelsea s Romom već dogovorio uvjete i to je jedna od prednosti. Također, Plavci bi voljeli prodati svog odličnog napadača u klub koji nije direktan konkurent u Engleskoj pa je Roma idealan izbor.

Naglasimo i to da je Chelsea s Romom dogovorio posebnu otkupnu klauzulu ukoliko bude želio da vrati Abrahama iz Rima. U slučaju da se napadač razigra na Olimpicu, Plavci bi ga mogli vratiti, ali za znatno veću sumu od 45 miliona eura.