Ponovo zaigrao nogomet
50

Dani Alves prvi put snimljen na terenu nakon izlaska iz zatvora, nosio je dres slavnog kluba

H. H.
Dani Alves u dresu Boca Juniorsa (Foto: Twitter / montaža)
Dani Alves u dresu Boca Juniorsa (Foto: Twitter / montaža)
Bivši brazilski nogometaš Dani Alves je već neko vrijeme na uslovnoj slobodi nakon što je platio milion eura za izlazak iz zatvora u Barceloni, a sada je i prvi put snimljen na nogometnom terenu.

Nakon što je 14 mjeseci bio u zatvoru u Barceloni zbog seksualnog napada, Dani Alves je 25. marta pušten na uslovnu slobodu i od tada se pokušava vratiti normalnim životnim aktivnostima.

Po prvi put od puštanja na slobodu, primjećen je u svom "prirodnom staništu" - nogometnom igralištu.

Naime, Alves je rekreativno zaigrao nogomet u Barceloni, a to je učinio putem posebne aplikacije koja se koristi za pronalaženje igrača i protivnika bez poznavanja identiteta drugih.

Alves se pojavio u dresu Boca Juniorsa, a očekivano, ubrzo su ga prepoznali mnogi prisutni nakon čega je i nastao snimak.

Inače, Brazilac još nikada zvanično nije okončao karijeru, ali jasno je da je završio s igranjem nogometa na najvišem nivou. Posljednji angažman imao je u meksičkom UNAM-u, a ranije je igrao za Barcelonu, Sao Paulo, PSG, Juventus, Sevillu i Bahiju.

Najdublji trag ostavio je u Barceloni s 408 nastupa, a s 43 osvojena trofeja tokom karijere spada među najtrofejnije nogometaše svih vremena. Za reprezentaciju Brazila ima 126 nastupa.