Duga lista povrijeđenih
29

Dani Olmo saznao loše vijesti nakon pregleda koljena, svlačionica Barce poput bolnice

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Barcelona na startu nove sezone igra fantastičan nogomet i podsjeća na svoje slavne dane, ali problemi s povredama zadaju sve više glavobolja treneru Hansiju Flicku.

Najnovije ime na listi povrijeđenih je Dani Olmo, koji se povrijedio na sinoćnjoj utakmici protiv Girone, koju su Katalonci savladali 4:1.

Olmo je bio strijelac trećeg gola na utakmici, a zbog povrede je teren napustio u 61. minuti susreta, kada ga je zamijenio Eric Garcia.

Današnji detaljni pregledi utvrdili su povredu tetive desnog koljena, koja će ga van terena ostaviti narednih četiri do pet sedmica.

To znači da Olma na terenu neće biti više od mjesec, a za to vrijeme će propustiti šest utakmica katalonskog tima. Očekuje se da se Olmo na teren vrati 20. oktobra, kada Barcelonu očekuje ligaški meč protiv Seville.

Upravo tada kreće paklen raspored za Barcelonu, pošto poslije Seville slijedi i duel sa Bayernom u Ligi prvaka, a onda El Clasico u domaćem šampionatu.

Dosad je ove sezone Olmo na tri meča upisao tri pogotka.

Pored Olma, na listi povrijeđenih igrača Barcelone su Ronald Araujo, Andreas Christensen, Marc Bernal, Frenkie de Jong, Gavi, Fermin Lopez i Ansu Fati.