Promocija Vahinog filma
56

Dani sporta u Sarajevu: Počinje "Simposar", stižu veliki regionalni asovi

D. P.
Foto: FENA
Foto: FENA
Trinaesti međunarodni sportski simpozij Simposar, koji će okupiti velikane regionalnog sporta, počinje večeras u Sarajevu i trajat će do subote.

Centralni događaj bit će promocija filma "Moja istina-Vahid Halilhodžić", posvećenog legendarnom treneru i nogometašu, autora Sabahudina Topalbećirevića, a koji je rađen u koprodukciji Sport Kluba i Simposara.

Predsjednik Organizacionog odbora Simposara Željko Pavličević, trofejni hrvatski košarkaški stručnjak koji je s ekipama Cibone i Jugoplastike osvojio dvije titule evropskog prvaka, najavio je da ovaj simpozij "iz dana u dan, iz godine u godinu postaje sve značajniji segment sportske ponude u Sarajevu, BiH i širem području regiona".

Poznati bh. sportski novinar, komentator i idejni tvorac Simposara Sabahudin Topalbećirević u najavi simpozija kazao je da će večeras, poslije ceremonije otvaranja, "biti noć emocija i da će svi koji sutra budu prisustvovali u velikim salama hotela Hills biti pod utiskom filma o Vahidu Halilhodžiću".

Igor Štimac, Vahid Halilhodžić, Husref Musemić, Predrag Pašić, Nijaz Ferhatović, Željko Pavličević, Vasil Ringov, Rade Bogdanović, Muhamed Konjić, Mehmed Janjoš, Josip Skoblar, Edin Bahtić, Džemal Hadžiabdić, Matjaž Kek, Hafid Derradji, Mehmed Baždarević i brojne druge legende regionalnog nogometa stižu na Simposar kako bi uveličale ovaj događaj.

Simpozij je namijenjen sportskim profesionalcima, trenerima, studentima, kao i svima koji su zainteresirani za najnovija dostignuća u sportu.

Ceremonija otvaranja bit će održana večeras u 19 sati u hotelu Hills na Ilidži, nakon čega će biti dodijeljene nagrade za životno djelo, kao priznanja najboljim sportskim ekipama, a potom promocija filma "Moja istina - Vahid Halilhodžić".

Drugog dana Simposara, petak, 20. septembra, bit će upriličene i interaktivne radionice te panel diskusije i mrežni događaji koji počinju od 10 sati, dok je za 17 najavljen susret nogometnih ekipa "crvenih" i "plavih" u kojim će igrati brojne zvijezde iz regije.