Navijači podijeljeni
63

Danijel Pranjić se vratio u BiH nakon debakla na klupi Slobode, preuzeo je GOŠK

E. B.
Danijel Pranjić
Danijel Pranjić
GOŠK je prije nekoliko dana smijenio Admira Adžema s pozicije šefa stručnog štaba, a sinoć je klub iz Gabele objavio da je našao zamjenu za njega.

GOŠK je u prva dva kola Wwin lige BiH poražen od Radnika i Zrinjskog, te su čelnici kluba odlučili prekinuti saradnju s Adžemom.

Kako su objavili, novi šef stručnog štaba je postao Danijel Pranjić, koji će u petak biti zvanično predstavljen.

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske se ne može pohvaliti trenerskim uspjesima. U svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri Pranjić je vodio kiparsku Omoniju i Achyronas, hrvatski klub Trnje, a ovo će mu biti povratak u bh. nogomet s obzirom da je u sezoni 2022/2023 vodio Slobodu.

Na klupi tuzlanskog kluba je u deset utakmica upisao samo dvije pobjede i ispao je iz lige, te je zbog toga dio navijača GOŠK-a nezadovoljan njegovim imenovanjem.

"Pa gdje ga nađete pored toliko trenera iz Hercegovine koji poznaju i klub i ligu i uslove?", "Oj majko moja mila, on ne može voditi trening pionirima, a ovi ga uzmu u Premijer ligu", "Znači druga liga nažalost", neki su od komentara nezadovoljnih navijača GOŠK-a.

Naravno, bilo je i onih koji smatraju da je imenovanje Pranjića na mjesto novog šefa stručnog štaba GOŠK-a ispravan potez, te su čestitali i njemu i klubu dogovorenu saradnju.