Selektor odlučio
0

Debitant kojeg Demirović dobro poznaje: Nijemci na megdan Zmajevima stižu s novim golmanom

N. M.
Alexander Nubel i Oliver Baumann na treningu Njemačke (Foto: Twitter)
Alexander Nubel i Oliver Baumann na treningu Njemačke (Foto: Twitter)
Selektor nogometne reprezentacije Njemačke Julian Nagelsmann donio je odluku o tome ko će biti golman Elfa na predstojećoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine u Ligi nacija.
Njemačka će našem nacionalnom timu gostovati u petak na Bilinom Polju, a među stativama će se od prve minute naći debitant u dresu Elfa Alexander Nübel, golman Stuttgarta i saigrač našeg Ermedina Demirovića.
Nakon problema s povredama brojnih reprezentativaca, Nagelsmann je morao da mijenja i na golmanskoj poziciji, pošto ne može računati na Marc Andre Ter Stegena, a na spisku mu je pored Nübela preostao još Oliver Baumann.

Selektor Njemačke je za Sky potvrdio da će Nübel braniti protiv Bosne i Hercegovine u petak, dok će Baumannu priliku dati u narednom meču protiv Nizozemske na domaćem terenu.

Baumann je već bio u timu Njemačke na ljetos održanoom Evropskom prvenstvu kao broj tri iza Neuera i Ter Stegena, a Nübel je tada ostao bez poziva.

Na početku sezone Nübel impresionira vrhunskim partijama na golu Stuttgarta, za koji igra i naš Ermedin Demirović, čime je skrenuo pažnju selektora Nagelsmanna.

Inače, Nübel u Stuttgartu boravi na posudbi iz minhenskog Bayerna, koji ga je prije četiri godine besplatno doveo iz Schalkea. Posudba u redovima Švaba trajat će mu čak do kraja naredne sezone.

Podsjećamo, duel BiH i Njemačke na rasporedu je u petak od 20.45 sati na stadionu Bilino Polje u Zenici, a direktan prijenos moći ćete pratiti na BHT1. Tekstualni prijenos ćete moći pratiti na portalu Klix.ba.