Četiri duela play-offa
55

Dedić i Salzburg velikom pobjedom zakoračili u Ligu prvaka, Galatasaray u spektaklu poražen

D. P.
Dedić je odigrao odlično (Foto: EPA-EFE)
Dedić je odigrao odlično (Foto: EPA-EFE)
Odigrane su četiri utakmice play-offa kvalifikacija za Ligu prvaka, a tu je veliki korak ka grupnoj fazi napravio naš Amar Dedić sa Red Bull Salzburgom.

Salzburg je kao gost savladao ekipu Dynamo Kijeva rezultatom 2:0 i tako došao na korak od plasmana u grupnu fazu najelitnijeg evropskog nogometnog takmičenja.

Austrijanski predstavnik je u vodstvo došao golom Dorgelesa Nenea u 29. minuti nakon brze akcije, da bi Maurits Kjaergaard s bijele tačke u 50. minuti postavio konačnih 2:0 u korist Salzburga.

Naš Amar Dedić odigrao je svih 90 minuta u pobjedničkom timu i bio odličan, kako u ofanzivnim, tako i u defanzivnim rolama.

Spektakl noći odigrali su Young Boys i Galatasaray, a na kraju je domaći tim slavio rezultatom 3:2 u duelu punom preokreta, tenzija i lijepih poteza.

Joel Monteiro je šokirao favorizovane Turke s dva gola u prvom poluvremenu i Young Boys je imao 2:0 do odlaska na odmor. No, u nastavku u igru ulazi Mitchy Batshuayi koji je postigao dva gola za poravnanje i ludnicu među gostujućim navijačima iz Turske.

No, kada se činilo da je Galatasaray u prednosti, Filip Ugrinić pogađa s bijele tačke za pobjedu švicarskog tima. Istovremeno, Abdulkerim Bardakci je dobio crveni karton za Galatasaray i neće ga biti u revanšu.

Veliku pobjedu upisala je i Sparta iz Praga koja je na gostovanju Malmou slavila rezultatom 2:0, dok je duel Midtjyllanda i Slovana iz Bratislave završen rezultatom 1:1.

Rezultati i strijelci:

Dynamo Kiev - Salzburg 0:2 (Nene 29', Kjaergaard 50')

Malmo - Sparta Prag 0:2 (Larsen autogol 31', Rynes 89')

Midtjylland - Slovan Bratislava 1:1 (Chilufya 79' / Blackman 59')

Young Boys - Galatasaray 3:2 (Monteiro 3', 45+4', Ugrinić 86' / Batshuayi 67', 72')