Održan ključni sastanak
0

Dedić konačno u "ligi petice"? Odriče se Lige prvaka zbog velikog transfera u Napoli

D. P.
Reprezentativac BiH nadomak Italije (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac BiH nadomak Italije (Foto: EPA-EFE)
Brojni italijanski mediji danas su prenijeli kako je tamošnji velikan Napoli svim silama krenuo po jednog od najboljih nogometaša Bosne i Hercegovine Amara Dedića.

Mladi Dedić (22) dugo je na meti klubova iz "liga petice", ali mu se još nije dalo da zaigra u nekoj od najjačih liga svijeta. Zapravo, nije ni bilo potrebe jer je sa Red Bull Salzburgom igrao Ligu prvaka, osvajao trofeje i stekao ozbiljno nogometno ime.

No, čini se da je došlo vrijeme za rastanak i to u finišu prijelaznog roka. Prema pisanju brojnih italijanskih medija, Napoli je održao pregovore sa Salzburgom i poslao ponudu za bočnog nogometaša.

Vijest je potvrdio i lokalni novinar Luca Cerchione, uvijek dobro upućen u dešavanja u Napoliju, a koji je prenio i mnoge sitne detalje oko potencijalnog sklapanja posla.

Prema njegovim riječima, danas je u popodnevnim satima održan ključni sastanak između predstavnika Napolija i RB Salzburga. Napoli je ponudio 17 miliona eura za reprezentativca BiH, uz dodatna tri miliona na račun bonusa.

No, ono što "zateže" situaciju jeste postotak od narednog transfera. Naime, Salzburg traži i 20 posto od naredne prodaje Dedića, jer vjeruju da će mladi reprezentativac BiH u budućnosti praviti još bolje transfere i vrijediti mnogo više.

Tako bi se Dedić odrekao vjerovatnog nastupa u Ligi prvaka naredne sezone, jer Napoli neće igrati u Evropi, ali bi imao čast igrati za jednu od najpopularnijih italijanskih ekipa koju trenutno vodi slavni Antonio Conte.