Liga prvaka
105

Demirović dobio komično upozorenje pred Real: Čekaju ga štipanje i odvratan defanzivac

D. P.
Demirović napada Real (Foto: EPA-EFE)
Demirović napada Real (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac Njemačke i član Stuttgarta Deniz Undav upozorio je svog saigrača Ermedina Demirovića na ono što ga očekuje na startu Lige prvaka protiv Real Madrida.
Stuttgart će sutra nakon višegodišnjeg čekanja ponovo zaigrati u Ligi prvaka, a prvi ispit nije mogao biti teži - gostovanje aktuelnom prvaku Evrope Realu u Madridu. To će biti i idealna šansa da se reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović predstavi u najboljem svjetlu na najvišoj mogućoj sceni.

Demirović u napadu igra najčešće u paru s Denizom Undavom, a upravo je to saigrač koji je jutros uputio upozorenje našem reprezentativcu uoči utakmice protiv Reala.

Undav je upozorio Demirovića na svog prijatelja Antonija Rudigera, koji ga čeka u ekipi Reala i s kojim će voditi velike bitke. Undav se našalio na račun svog prijatelja znajući da mu Rudiger neće zamjeriti.

"Demirović tačno zna koliko odvratan defanzivac ga čeka i koliko može biti teško. Spreman sam, već sam u reprezentaciji vidio koliko štipa rivale kad ih čuva. Moram upozoriti Demirovića da bude spreman na to da će ga mnogo štipati tokom utakmice", rekao je Undav i otkrio da se nije čuo s prijateljem iz reprezentacije prije utakmice:

"Uopšte nije bilo kontakta. On se fokusira na sebe, a ja se fokusiram na sebe. Da vidimo, možda nakon utakmice bude neka druga poruka", dodao je njemački napadač kurdskog porijekla.

Undav je dodao i to da "ukoliko odeš u Madrid znajući da igraš protiv Reala, nema potrebe ni da putuješ jer si izgubio duel".

Podsjetimo, gledni španski list AS prekjučer je s posebnom pažnjom ispratio je novi fantastičan nastup Demirovića u pobjedi Stuttgarta nad Borussijom Monchengladbach u kojem je postigao dva gola i tako "poslao upozorenje" Realu.