Ima poseban motiv
146

Demirović pokušao uplašiti Nijemce: Rekao sam da će im ovo u Zenici biti drugi sport

N. M.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
U Sarajevu je danas održana konferencija za medije nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koju sutra u Zenici očekuje duel s Njemačkom.
Bit će to meč 3. kola Lige nacija, a utakmicu je najavio i napadač Zmajeva Ermedin Demirović, koji je sigurno najbolje upućen u kvalitete Nijemaca jer u Stuttgartu dijeli svlačionicu sa čak šest reprezentativaca Elfa. Priznao je da je posljednjih sedmica dosta pričao o ovoj utakmici sa saigračima te da ih je pokušao i "uplašiti".

"Pričali smo dosta o tome. Imali smo vremena pričati, ja se radujem utakmici jer znam pola ekipe i igram s njima. Šalili smo se, a ja sam ih probao uplašti u vezi stadiona. Rekao sam im da će im to biti nešto novo, drugačiji sport jer to možda nikada nisu doživjeli. Za mene bi bilo posebno da pobijedimo ovu utakmicu, imao bih osnova da se šalim s njima", rekao je Demirović u svom izlaganju pred utakmicu.

Osvrnuo se i na strašnu tragediju koja je prošle sedmice pogodila Bosnu i Hercegovinu, pošto su poplave i klizišta pogodili Jablanicu, Fojnicu, Konjic, Visoko i Kreševo.

"Naravno da je to dodatna motivacija. Znamo kakva je situacija u zemlji. Probat ćemo na tih 90 minuta da im vratimo tu pozitivu, da zaborave na sve što se dešava i da makar imaju tu radost u nogometu. To je dodatna motivacija i dat ćemo sve od sebe. Nažalost, i to je tema u ekipi", dodao je Demirović.

Podsjetimo, utakmica između BiH i Njemačke na rasporedu je u petak na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom u 20:45 sati.