Prekretnica karijere
12

Demirović: Razmatram ponudu Leipziga, ali i drugih klubova

Piše: N. Kustura
Foto: Dierotenbullen.com
Foto: Dierotenbullen.com
Bivši kadetski i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović nedavno je u elitnom krugu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo svojim igrama skrenuo pažnju na sebe.

Bh. talenat koji nastupa za juniorsku ekipu bundesligaša Leipziga mogao bi sezonu završiti u velikom stilu jer očekuje poziv selektora mlade reprezentacije Vinka Marinovića.

"Sigurno je da bi mi bila velika čast da igram za mladu reprezentaciju u duelu protiv Švicarske. Sjajno bi bilo da dobijem priliku da im pomognem da zajedno odemo na Evropsko prvenstvo", rekao je Demirović za portal Klix.ba.

Nogometaš koji je nedavno napunio 19 godina prisjetio se i neuspješnih kvalifikacija za odlazak na juniorsko Evropsko prvenstvo.

"Baš mi je žao što nismo otišli na Euro. Imalo smo veliku šansu i super ekipu. Ipak, život ide dalje i sada moramo svi nastaviti dobro igrati u svojim klubovima kako bi na kraju zaigrali za A reprezentaciju", istakao je Demirović.

Napadaču koji je ove sezone u 25 nastupa postigao 15 golova čelnici Leipziga ponudili su profesionalni ugovor.

"Sjajno mi ide ove sezone. Kapiten sam ekipe i najbolji strijelac. Trebam da se odlučim za koju ću ekipu potpisati profesionalni ugovor. Imam dosta ponuda pa će predstojeće ljeto biti prava prekretnica u karijeri", podvukao je Demirović.