Podrška protiv Italije
177

Demirović u dresu Švicarske stigao na Euro, bodrit će igrača kojem je poslao i poruku

D. P.
Demirović u Vargasovom dresu (Foto: Instagram)
Demirović u Vargasovom dresu (Foto: Instagram)
Bosanskohercegovački reprezentativac Ermedin Demirović stigao je u Berlin gdje će bodriti selekciju Švicarske protiv Italije u osmini finala Evropskog prvenstva.

Jedan od najzanimljivijih duela "na papiru" u osmini finala Evropskog prvenstva od 18 sati na Olympiastadionu u Berlinu igraju selekcije Švicarske i Italije, a očekuje se da će nominalni domaćin u ovom duelu imati i veću podršku s tribina od Azzurra.

Među navijačima Švicarske je i jedan od najboljih nogometaša BiH u ovom trenutku, Augsburgov Ermedin Demirović. Napadač Augsburga je trenutno na pauzi nakon najbolje sezone u karijeri (15 golova i 10 asistencija), a odmor je iskoristio da pogleda utakmicu Evropskog prvenstva.

Demirović je na utakmicu stigao u dresu Švicarske, što ne treba čuditi, jer je dio svoje karijere i života proveo upravo u ovoj zemlji igrajući za St. Gallen.

Također, za Švicarsku ga veže i prijatelj iz Augsburga Ruben Vargas. Demirović i Vargas čine ubitačan tandem u ovom bundesligašu, a upravo ga je Demirović označio na objavljenoj fotografiji na Instagramu uz poruku "Naprijed".

Vargas je starter protiv Italije u ofanzivnom dijelu tima. Upravo njegov dres i nosi Demirović s brojem 17.

U Ermedinovom društvu je i njegov 24-godišnji brat Semir Demirović, koji je također nogometaš, ali čija karijera nije na nivou dugogodišnjeg reprezentativca BiH. Semir Demirović je član HEBC Hamburga, ekipe koja se takmiči u petom rangu njemačkog nogometa, takozvanoj Oberligi.