Zapošljava kuhara
2

Demirović za zdravu ishranu mjesečno izdvaja skoro 4.000 eura: To će mi se dugoročno isplatiti

E. K.
Ermedin Demirović igra u odličnoj formi (Foto: EPA-EFE)
Ermedin Demirović igra u odličnoj formi (Foto: EPA-EFE)
Bosanskohercegovački napadač Ermedin Demirović na početku sezone igra u zaista vrhunskoj formi budući da je šest golova u 13 odigranih utakmica u svim takmičenjima za Stuttgart, a također je dodao i asistenciju.

Zmaj mnogo pažnje posvećuje brizi o svom tijelu kako bi ostao u vrhunskoj formi i kako bi trajao što je moguće duže, a cijena koju za to izdvaja je velika.

Demirović prema pisanju Bilda zapošljav vlastitog kuhara, a za ovaj luksuz mjesečno izdvaja 4.000 eura što mu omogućava vrhunsku prehranu.

Računica je vrlo jednostavna, privatni kuhar košta 200 eura po danu, a četiri puta sedmično je u domu Demirovića pa zarađuje 800 eura sedmično što je 3.200 eura mjesečno.

Uz to, bh. reprezentativac plaća i hotel jer kuhar dolazi posebno iz Minhena kako bi kuhao za Demirovića i njegovu suprugu Sandru.

"Naravno, to je mnogo novca, ali to je ulaganje u moje tijelo i dugoročno će mi se isplatiti", rekao je Demirović koji se trudi da jede mnogo proteina i zdravu hranu.

Postoji i određeni izuzetak kojem ni Demirović ne može da odoli, a to je doner što naš napadač mora pojesti s vremena na vrijeme.

"Doner je ljubav, ne treba mi hamburger, McDonald's ili pizza, ali mi s vremena na vrijeme treba doner", otkrio je naš reprezentativac koji ne zna kuhati.

"Kada krenem ispeći ribu, ona ima ukus mrtvaca", dodao je.

Demirović je karijeru počeo u omladincima HSV-a, a još je igrao za RB Leipzig, Alaves, Sochaux, Almeriju, St. Gallen, Freiburg, Augsburg te sada Stuttgart koji je za njega platio 21 milion eura.