Bilo bi sjajno
150

Demiroviću se ostvaruju životni snovi: Sedmostruki prvak Evrope počeo pregovore s Augsburgom

D. P.
Demirović može birati nakon sezone iz snova (Foto: EPA-EFE)
Demirović može birati nakon sezone iz snova (Foto: EPA-EFE)
Napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović mogao bi ovog ljeta pojačati jedan od navećih klubova svijeta jer je prema navodima bliskim Milanu klub sa San Sira otvorio pregovore s njegovim Augsburgom.

Nakon sezone iz snova u kojoj je Demirović u Bundesligi postigao 15 golova i dodao 10 asistencija, čini se da je došlo vrijeme za ozbiljan iskorak. U medijima se moglo pročitati za interes Borussije Dortmund i Bayerna, ali se posljednjih dana čini da je Milan napravio prve ozbiljne korake.

Rossoneri su u potrazi za prvim napadačem kluba jer je Olivier Giroud završio s evropskom karijerom i prešao u američki MLS pa je tako mjesto ostalo upražnjeno. Klub je pokušao dovesti i bio na pragu angažmana Joshue Zirkzea, ali su neki platežno moćniji klubovi pokvarili posao Milanu i sve je sada na dugom "štapu".

Stoga, prema pisanju italijanskih medija bliskih Milanu, ovaj klub se okrenuo Ermedinu Demiroviću kojeg novi trener Milana Paulo Fonseca izuzetno cijeni.

"U posljednjih nekoliko sati priča oko Demirovića sve više dobija na snazi", pišu stranice jako bliske klubu koji je u sedam navrata bio prvak Evrope.

Fonseca navodno u Demiroviću vidi novog Edina Džeku, napadača kojeg je trenirao tokom mandata u Romi.

Sky Sports prenosi da Augsburg od Milana traži 25 miliona eura, ali da Rossoneri planiraju kako će 18 miliona eura biti dovoljno. Pregovori su također već počeli.

Za Demirovića još pišu kako je interesantan Milanu zbog toga što se često spušta u niže linije izgradnje napada te da aktivno učestvuje u igri, što Fonseca traži od napadača.