Zvanično
0

Denis Ćorić je novi trener Željezničara, predstavljen je sjajnim snimkom s terena Grbavice

N. M.
Ćorić predstavljen na Grbavici (Foto: Adem Ćatić/fkz.ba)
Ćorić predstavljen na Grbavici (Foto: Adem Ćatić/fkz.ba)
Jedan od najperspektivnijih mladih trenera u Bosni i Hercegovini Denis Ćorić (46), imenovan je i zvanično za novog šefa stručnog štaba FK Željezničar.
Ćorić na Grbavicu stiže nakon jako uspješne epizode na klupi Posušja, s kojim je bio hit Wwin lige BiH u protekloj sezoni. Ovaj tim je u nedavno okončanoj sezoni zauzeo visoko peto mjesto, a Ćorić je zahvaljujući fantastičnom poslu koji je radio i zvanično proglašen najboljim trenerom lige.

Na Grbavici je jutros Ćorić predstavljen originalnim videom u kojem je prikazan prvo ispred gostujuće klupe pored travnjaka Grbavice, a potom prelazi na onu za domaće nogometaše.

Ćorić je s FK Željezničar potpisao ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

Na klupi Željezničara je sada Ćorić naslijedio iskusnog Dinu Đurbuzovića, koji je nedavno imenovan za privremenog trenera te je u finišu sezone digao Plave iz ponora i sjajnim rezultatima ih ostavio u elitnom rangu bh. nogometa.

Očekivano, iskusni Đurbuzović na kraju nije ostao šef struke Plavih s Grbavice, ali bi trebao ostati uposlenik kluba s kojim ima ugovor do kraja naredne sezone.

Osim Posušja, koje je trenirao u dva mandata, Ćorić je u trenerskoj karijeri vodio i ekipe GOŠK-a i Širokog Brijega.

U igračkoj karijeri je Ćorić također nastupao za Široki Brijeg te za Brotnjo, Drinovce i hrvatski Neretvanac iz Metkovića. Uskoro će biti poznato i kada će Ćorić obaviti prozivku nogometaša Željezničara za početak priprema za narednu sezonu u kojoj se klub planira vratiti u vrh bh. nogometa i borbu za Evropu.

Podsjećamo, prije dva dana je Željezničar imenovao i novog sportskog direktora, a na tu poziciju je postavljen bivši reprezentativac BiH Elvir Rahimić.