Po svojim pravilima
20

Diego Costa i u slučaju nošenja maski pokazao bahatost i nepoštovanje

K. H.
Napadač Atletico Madrida Diego Costa snimljen je kako bez maske pokušava ući u trening kamp ovog španskog kluba, a nakon dodatnih instrukcija osiguranja ipak je poslušao glavni savjet i preporuku tamošnje vlasti i stavio je masku na lice.

Nogometaši u Španiji ove sedmice su dobili dozvolu da mogu početi s treninzima u klupskim kampovima, ali uz jasne instrukcije tamošnje vlasti i preporuke kojih se u svakom klubu moraju pridržavati, kako igrač i stručni štab, tako i ostalo klupsko osoblje.

Ipak, Diego Costa u trening centar Atletico Madrida pokušao je ući bez maske, nakon čega ga je jedna zaštitarka opomenula i ubrzo nakon toga, ovaj španski napadač stavio je masku na lice.

Kako su španski novinari snimili čitavu ovu situaciju, ubrzo nakon toga vidi se kako je Costa spustio masku s lica i samo nastavio put prema svlačionici.

Kako je Costa javna osoba, a i od ranije je poznat po svom kontroverznom ponašanju, španska javnost osudila je njegovo neodgovorno ponašanje, odnosno stalnu potrebu da stvari radi po svojim pravilima.