"Dva različita svijeta"
9

Diego Junior: Oni koji porede Maradonu i Messija ne razumiju nogomet

D. B.
Sin legendarnog argentinskog nogometaša Diega Maradone, Diego Junior, dao je zanimljivu izjavu nakon što je Argentina poražena od Saudijske Arabije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Diego Junior nije imao lijepe riječi za reprezentaciju Argentine koja je u utorak poražena od Saudijske Arabije rezultatom 1:2 i tako na katastrofalan način otvorila svoj nastup na Mundijalu.

U razgovoru za Radio Marte u Italiji je spomenuo i Messija.

"Ljudi koji porede Messija s mojim ocem ne razumiju nogomet. Govorimo o dva različita svijeta, ali od Messija još ne želim odustati", rekao je Diego uniar.

Poraz mu je teško pao.

"Užasno sam razočaran, ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo. Nevjerovatno je doživjeti poraz od Saudijske Arabije. Bili su uplašeni, nogomet je takav. Nekad se dogodi da izgubite od mnogo slabijeg protivnika", dodao je on.

Diego Junior je rođen u Napulju 1986. godine, Maradona mu je otac, a majka Cristina Singra. Legendarni nogometaš ga je priznao 2016. godine,

"Uvijek sam razgovarao sa svojim ocem kada je on to želio. Naravno, kad nije želio razgovarati ni s kim, nije to činio. To uključuje i mene", završio je mlađi Diego.