Turci se pohvalili
0

Dijele se strašni snimci napada navijača Fenera na Engleze uz poruku "Ovo je Istanbul"

D. P.
Foto: Twitter/Screenshot
Foto: Twitter/Screenshot
Na društvenim mrežama širi se snimak napada navijača Fenerbahčea na gostujuće pristalice Manchester Uniteda koje su u Istanbul stigle zbog utakmice Evropske lige.

Utakmica između Fenerbahčea i Manchester Uniteda zakazana je za večeras, a to će biti prilika da Jose Mourinho na klupi turskog kluba dočeka svoj nekadašnji klub jer je dugo radio na Old Traffordu.

Uzbudljivo bi trebalo biti i na tribinama, gdje će oba tima imati podršku. Uvertira za utakmicu je bila tradicionalno žestoka, kao i uvijek kada neka brojna navijačka grupa dolazi u Istanbul.

Na društvenim mrežama podijeljen je stravičan videosnimak napada grupe turskih navijača na prolaznike koji su bili u obilježjima Manchester Uniteda. Na šokantnim snimcima vidi se čak i napad pajserom na jednog gosta iz Engleske.

Navijačka grupa GFB Bogaz stoji iza napada, a u opisu videosnimka ponosno su naveli "Ovo je Istanbul", bez osjećaja kajanja zbog ovih strašnih incidenata.

Snimke tučnjave zabilježene su nedaleko od trga Taksim, gdje su 2000. godine navijači Galatasaraya nasmrt izboli dvojicu Engleza koji su stigli da bodre svoj Leeds u utakmici.

"Njih 50-ak je nasrnulo na našu grupu od pet navijača. Jedan momak me pratio niz ulicu i pravio se da mi pomaže snaći se u gradu, a onda me odjednom pogodio u lice", rekao je povrijeđeni navijač Uniteda na navijačkoj stranici Stretty News.

Fenerbahče i Manchester United sastaju se na Sukru Saracoglu stadionu od 21 sat večeras. Domaćin ima četiri boda, dok United ima samo dva iz dosadašnje dvije utakmice i hitno mu je potrebna pobjeda ukoliko želi prezimiti u Evropi.