Konferencijska liga
132

Dinamo doživio pravi šok na Kosovu, Ballkani srušio Jakirovićevu favorizovanu ekipu

D. P.
Vrlo slaba predstava Dinama (Foto: GNK Dinamo Zagreb)
Vrlo slaba predstava Dinama (Foto: GNK Dinamo Zagreb)
Polovina današnjih utakmica drugog kola Konferencijske lige odigrana je u terminu od 18:45, a veliku senzaciju vidjeli smo na Kosovu gdje je Ballkani savladao zagrebački Dinamo rezultatom 2:0.
Ekipa našeg Sergeja Jakirovića potpuno je podbacila večeras i priredila pravi šok svojim navijačima. Nakon pobjede nad Astanom u prvom kolu, Dinamo je večeras razočarao sve.

Prvak Kosova slavio je na Fadil Vokrri stadionu ponajviše zahvaljujući golu iz završnice prvog poluvremena. Bila je to prilično konfuzna situacija.

Almir Kryeziu je istrčao sam pred golmana gostiju i matirao ga, a sudije su odmah to poništile dosudivši ofsajd. Međutim, kako ofsajda nije bilo, tako je intervencija iz VAR sobe presudila u korist gola i Ballkani je poveo.

Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor, a nastavak donosi seriju napada Dinama, koja se ipak nije isplatila. Imali su Modri nekoliko sjajnih prilika, a najbliži golu bili su u 60. minuti kada je nakon jednog ubačaja Gabriela Vidovića jedan stoper kosovskog kluba zamalo poslao loptu u svoju mrežu.

U završnici za ovjeru pobjede pogađa Alžirac Walid Hamidi, tako da je Dinamo doživio prvi poraz i učinio grupu vrlo zanimljivom. Plzen je prvi s maksimalnih šest bodova, Dinamo i Ballkani imaju po tri, a Astana nema bodova.

U ostalim utakmicama izdvaja se nevjerovatan poraz Bešiktaša nad Luganom rezultatom 2:3. Favorizovani turski tim imao je vodstvo rezultatom 2:0 na svom terenu, a onda je u posljednjih desetak minuta primio tri gola za poraz. Svih 90 minuta za domaći tim odigrao je reprezentativac BiH Amir Hadžiahmetović.

Zanimljiv rezultat zabilježen je i na Farskim Ostrvima gdje je domaći Klaksvik osvojio bod protiv favorizovanog Lillea (0:0).

Rezultat i strijelci:

Ballkani - Dinamo 2:0 (Kryeziu 44', Hamidi 84')

Tabela:

Standings provided by Sofascore