Žele novi rekord
2

Dinamo pomjera granice transfer politike, glatko je odbijeno 20 miliona eura

N. K.
Baturina je Dinamov biser (Foto: EPA-EFE)
Baturina je Dinamov biser (Foto: EPA-EFE)
Zagrebački Dinamo je odlučio odbiti ponudu za Martina Baturinu vrijednu između 15 i 20 miliona eura te su tako dodatno pomjerili granicu postavljanja standarda uspješne transfer politike na prostorima bivše Jugoslavije.
Naime, Leeds je pokazao veliko interesovanje za 21-godišnjeg Splićanina te je poslao zvaničan upit Zagrepčanima uz pripremljen pozamašan novac kako bi ga doveo.

Međutim, član Championshipa je naišao na negativan odgovor, iako bi ovdašnji klubovi gotovo svaku milionsku sumu objeručke prihvatili.

Dinamo ne planira prodati svoj biser ovog ljeta jer ima plan da ga sačuva barem do narednog, kako bi kroz igranje u Ligi prvaka još više podigao cijenu i možda donio rekordan novac klubu.

Zagrebački klub je pobijedio Qarabag rezultatom 3:0 u prvoj utakmici play-offa pa je izvjesno da će Modri biti dio Lige prvaka.

Podsjetimo, trenutni rekorder kada su u pitanju izlazni transferi Dinama je Joško Gvardiol koji je prodat Leipzigu za 36,8 miliona eura, dok je iza njega Dani Olmo s 34,2 miliona eura (Leipzig).

Slijedi Marko Pjaca (Juventus) s 29,4 miliona eura, a onda Luka Modrić koji je prodat Tottenhamu za 22,5 miliona eura.