Derbi na Maksimiru
25

Dinamo savladao Hajduk i osvojio Superkup Hrvatske, zaigrala i trojica igrača iz BiH

N. K.
Detalj s utakmice (Foto: HNK Hajduk Split)
Detalj s utakmice (Foto: HNK Hajduk Split)
Nogometaši Dinama su večeras osvojili Superkup Hrvatske nakon što su na stadionu Maksimir u Zagrebu pobijedili ekipu Hajduka rezultatom 1:0.
Prvak Hrvatske je od početka utakmice imao inicijativu te dosta veći posjed lopte. Stvorili su i veliki broj prilika, baš kao i gosti iz Splita, ali se mreže u prvom poluvremenu nisu tresle.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela trener Hajduka Ivan Leko je dobio crveni karton. Naime, Leko je žestoko protestvovao zbog jedne odluke sudije Bela koji je dosudio faul za Dinamo, nakon što je pomoćni sudija pokazao da je korner za Hajduk. Leko je nakon upozorenja sudije nastavio protestvovati i dobio je crveni karton.

Već u sedmoj minuti nastavka Dinamo je poveo, a strijelac je bio Martin Baturina. Bila je to brza kontra Dinama, povukao ju je upravo Baturina i dodao Ivanušecu, a on je proslijedio loptu do Bulata. Bulat je ubacio za Petkovića, koji je odložio loptu za Baturinu, a on je udarcem iz prvog dodira savladao Lučića.

Hajduk nije uspijevao do kraja utakmice da se nametne u potpunosti kako bi došao do izjednačenja, iako je imao nekoliko dobrih prilika. Dinamo je također ozbiljno prijetio u nekoliko navrata, ali je ostalo konačnih 1:0.

Zanimljivo da su u drugom poluvremenu priliku za igru dobili čak trojica igrača iz Bosne i Hercegovine. U redovima domaćih zaigrali su Luka Menalo i Petar Sučić, dok je kod gostiju u igru ušao Filip Čuić.