Uzbudljivi susreti
0

Dinamo u problemu nakon prve utakmice play-offa Lige prvaka; poraz i za Višćin Trabzon

D. P.
Slavlje nakon gola Pellegrina (Foto: EPA-EFE)
Slavlje nakon gola Pellegrina (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši zagrebačkog Dinama upisali su poraz u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka na gostovanju Bodo Glimtu. Norvežani su na svom terenu slavili rezultatom 1:0.

Dinamo je u play-offu naletio na vrlo teškog i raspoloženog rivala koji iz godine u godinu bilježi progres kao najbolji klub u Norveškoj. Danas su Norvežani odigrali sjajno prvo poluvrijeme u kojem Zagrepčanima nisu dali šansu.

U 14. minuti sjajnu priliku za domaće imao je Brice Wembangomo koji se namjestio na šut na vrhu šesnaesterca, ali mu je Dominik Livaković odbranio zicer.

Vodstvo domaćih vidjeli smo u 37. minuti. Amahl Pellegrino je pogodio glavom nakon odličnog centaršuta za erupciju oduševljenja domaćih navijača. To je bio rezultat prvog dijela, a onda se Dinamo razigrao.

Zagrepčani su se probudili u posljednjoj trećini utakmice, ali se ispostavilo da je to prekasno. Fantastičnu šansu za goste imao je Bruno Petković u 86. minuti kada je nanizao domaće stopere i izašao sam pred golmana, ali šutirao pored gola.

Ostalo je 1:0 tako da Dinamo mora tražiti preokret u revanš susretu koji se igra na Maksimiru sljedeće sedmice.

Kada su u pitanju reprezentativci Bosne i Hercegovine, za Dinamo je u 77. minuti u igru ušao Amer Gojak, dok je Luka Menalo ostao na klupi.

Gledali smo još dva zanimljiva susreta. Rezultatom 2:1 Kopenhagen je savladao Trabzonspor našeg Edina Višće, koji nije bio u konkurenciji za nastup zbog prijeloma ruke, dok su Rangers i PSV remizirali rezultatom 2:2.

Rezultati i strijelci:

Bodo Glimt - Dinamo 1:0 (Pellegrino 37')

Kopenhagen - Trabzon 2:1 (Claesson 9', Lerager 48' / Bakasetas 79')

Rangers - PSV 2:2 (Čolak 40', Lawrence 70' / Sangare 37', Obisapo 78')