Povratak na proljeće
65

Disciplinska komisija NS BiH žestoko kaznila Darka Bodula zbog udaranja igrača Širokog

D. P.
Bodul neće igrati u narednih pet utakmica (Foto: Klix.ba)
Bodul neće igrati u narednih pet utakmica (Foto: Klix.ba)
Iskusni nogometaš FK Sarajevo Darko Bodul dobio je čak pet utakmica suspenzije, odlučila je Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.
Bodul je u derbiju protiv Širokog Brijega proteklog vikenda ošamario kapitena tima s Pecare Božu Musu, nakon čega mu je sudija Dragan Petrović pokazao direktan crveni karton.

Sve se dogodilo nakon gužve na sredini terena, a nakon meča iskusni ofanzivac je poručio da su mu igrači Širokog uputili žestoke psovke i da je morao tako reagovati.

Kako je potvrđeno za portal Klix.ba, Disciplinska komisija je danas na sjednici donijela odluku o kazni za jednog od najbitnijih nogometaša Sarajeva. Odlučeno je da se Bodul suspenduje na čak pet utakmica zbog incidenta na utakmici u Širokom Brijegu.

Iz Komisije su procijenili da je njegovo ponašanje, i pored incidenta i udaranja rivala, bilo za suspenziju pa je odlučeno da to bude žestoka kazna od pet utakmica.

Bit će to veliki udarac za Sarajevo i trenera Gorana Sablića, koji se već suočava s brojnim izostancima, a rezultati tima nisu na željenom nivou. To znači da će Bordo klub igrati neko vrijeme i tokom proljetnog dijela sezone bez ključnog igrača.

"Znam da to nije profesionalno i da sam svoj klub ostavio na cjedilu, ali ovo je bilo jače od mene", napisao je Bodul na društvenim mrežama nakon što se incident dogodio.